Documentaire Tip


Gunter Brus - Bodyanalysis - Actio (Dutch Subtitles) - Brus, Gunter
Releasedatum: 20 september 2010

Als een van de belangrijkste leden van het kunstenaarscollectief rond Hermann Nitsch, Otto Mühl en Rudolf Schwartzkogler - de grondleggers van het Weense Aktionisme - voerde Günter Brus zijn eerste Aktionen uit in de jaren '60. Vanwege het radicale karakter van zijn weken, kwam Brus al gauw in aanraking met de Oostenrijkse autoriteiten. Na een veroordeling van zes maanden cel, vertrok Brus in de jaren '70 naar Berlijn. In de daaropvolgende jaren werden zijn werken in een verschillende internationaal gerenommeerde musea en galerieën gepresenteerd. Tegenwoordig wordt Brus gezien als een van Oostenrijks meest belangwekkende hedendaagse kunstenaars.

Deze dvd presenteert de film Körperanalysen ("body analysis"), een overzicht van Aktionen van 1964 tot 1970 (o.a. Kurt Kren, Otto Mühl, Ernst Smid Jr.), samengesteld en gepresenteerd als documentaire door Peter Kasperak, plus Anita Natmessnigs documentaire Schrecklich Verletzlich ("awfully hurt"). Daarnaast bevat de dvd verschillende diashows met foto's van Aktionen van o.a. Ludwig Hoffenreich.DVD Extra's:

Als een van de belangrijkste leden van het kunstenaarscollectief rond Hermann Nitsch, Otto Mühl en Rudolf Schwartzkogler - de grondleggers van het Weense Aktionisme - voerde Günter Brus zijn eerste Aktionen uit in de jaren '60. Vanwege het radicale karakter van zijn weken, kwam Brus al gauw in aanraking met de Oostenrijkse autoriteiten.

Documentaire Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje